Fialové zemiaky Bergerac a vyprážané hríby, alebo tradičné jedlá s netradičnými zemiakmi. Nie všetky fialové zemiaky sú také, ako ich poznáme a v domácnosti používame. Fialové zemiaky bergerac sú stredne skorá odroda s fialovým zafarbením dužiny i šupky. Ich sýto fialovú farbu spôsobená zvýšeným obsahom prírodných farbív s vysokými antioxidačnými účinkami.
Farbu nestrácajú ani varom a ani chuťovo sa nelíšia od bežných zemiakov. No opticky na tanieri ukážu úplne ináč. Dajú sa použiť ako normálne zemiaky na kašu, hranolky, ale aj zemiakové placky.
Netradičné fialové zemiaky s tradičnými slovenskými jedlami, ako sú vyprážané hríby, rýdziky na smotane, zapekané kura, alebo volské oko s kôprovou omáčkou…
Dobrú chuť !

Fialové zemiaky Bergerac a vyprážané hríby
↑pre jednotlivé fotografie kliknite na prvý obrázok v článku↑