Pravá Mexická Tequila sa vyrába zo šťavy z agávy. V minulosti slúžil nápoj vznikajúci pri jej kvasení (pulque) k obohateniu stravy dedinčanov. Obsahuje totiž celý rad vitamínov a bielkovín. Je v nej ale aj alkohol, preto je potrebné ho konzumovať s opatrnosťou.
Vôbec prvé zmienky o výrobe Tequily pochádzajú zo 16. storočia. Prvé pokusy o destilovaní agávy sa však objavujú už skôr, keď sa o to pokúšali Aztékovia – mnoho rokov pred príchodom Španielov do Mexika.
Tequila sa po destilácií necháva zrieť v dubových sudoch. Podľa toho, ako dlho Tequila v sudoch zreje, rozlišujú Mexičania 3 druhy Tequily. Tá pravá by mala koncom procesu obsahovať 38 – 40% alkoholu. Na etikete potom nájdete poznámku o tom, že bola destilovaná zo 100% agávy.
Túto pravú sme dostali do daru od známeho, ktorý ju získal priamo v meste Cancun v Mexicu. V tejto sa kúpe aj červ…
Traduje sa, že kto dopije posledný pohárik, musí zjesť aj červa-ako bonus !? Tak nazdravie 😆