Kamčatská čučoriedka, ináč sa jej hovorí aj zemolez kamčatský prakticky nemá nič spoločné s čučoriedkou, ako ju poznáme. Za svoj názov vďačí modrej farbe a chuti, ktorá pripomína chuť pravej čučoriedky.
Je vyhľadávaná hlavne pre svoje jednoduché pestovanie. Nie je náročná a preto si ju jednoducho dopestujete vo všetkých oblastiach Slovenska.
Dorastá až do výšky 2 metrov a poradí si aj s mínusovými teplotami. Prvé plody sa objavia už po 2-3 rokoch a rastlina rodí aj viac, ako 50 rokov.
Kamčatská čučoriedka pre obsah cenných látok predbehne aj aróniu, alebo čiernu ríbezľu. V kuchyni má všestránné využitie, no najlepšie je konzumovať jej plody čerstvé.
Celkom zaujímavý môže byť jej zber. Plody sú dosť krehké aj na dotyk, preto bude nápomocná plachta, kde ich jednoducho otrasieme
Tento ker, by určite nemal chýbať aj vo vašej záhrade 😆