Hubové Nátierky

Hubové a majonézové omáčkyHubové chuťovkyHubové Nátierky

Hubové polievkyHubové šalátyHríby v kuchyniHríby, trocha ináč


Nátierka zo sušených húb

100 g sušených húb, 1 cibuľa, olej, trocha octu, soľ.Huby po polhodinovom miernom vare zomelieme, pridáme k nim cibuľku opraženú na oleji, za lyžičku oleja a octu, osolíme a dobre premiešame.

Oškvarková nátierka s mletými hubami

300 g husacích alebo bravčových oškvarkov, 200 g húb naložených v octe, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, 1 zelená paprika.Oškvarky, opláchnuté huby, cibuľu a očistenú zelenú papriku zomelieme, pridáme mleté čierne korenie a dobre vymiešame. Podávame na čiernom alebo Grahamovom chlebe.


Pečeňová nátierka s hubami

250 g pečeňoviek (pečeňovej salámy), 500 g húb, 1 dl koňaku, olej, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, rasca, zelená petržlenová vňať, soľ.Pokrájané huby udusíme na oleji s mletým čiernym korením a rozdrvenou rascou, odstavíme, pridáme posekanú cibuľu, zelenú petržlenovú vňať a pečeňovky, osolíme, prilejeme koňak a dôkladne premiešame. Podávame na čerstvom sendviči alebo chlebe.


Sardinková nátierka s naloženými hubami

250 g ruských sardiniek (konzerva Socra), 200 g húb naložených v octe, 150 g masla, mleté čierne korenie, citrónová šťava, soľ.

Huby opláchneme v studenej vode a zomelieme spolu so sardinkami. Potom pridáme maslo a citrónovú šťavu, okoreníme, osolíme a dobre premiešame. Podávame na čerstvom sendviči.


Vajcová nátierka s hubami

7 vajec, 250 g húb naložených v octe, 100 g prerastenej slaniny, kyslé uhorky, mleté čierne korenie, soľ.Na kockách slaniny pripravíme stredne hustú praženicu, odstavíme, pridáme pokrájané huby a uhorky, okoreníme, osolíme a premiešame. Podávame na chlebe.


Hubová nátierka s krčmovým syrom a chrenom

200 g húb, 250 g krémového syra, 20 g postrúhaného chrenu, 5 dl vývaru z masoxovej kocky, 1 lyžička práškového cukru.Huby uvaríme v masoxovom bujóne, posekáme nadrobno, dáme do misky k čiastočne rozotretému syru, prisypeme cukor, postrúhaný chren a dôkladne premiešame. Podávame na chlebe.


Hubová nátierka s bryndzou a tvarohom

300 g húb, 150 g bryndze, 100 g tvarohu, 100 g masla, 1 menšia cibuľa,1 lyžička mletej pálivej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ.
Pokrájané huby udusíme na časti masla a po ochladnutí zmiešame s posekanou cibuľou, bryndzou, pretretým tvarohom, so zvyšným maslom, s mletou pálivou červenou paprikou, mletým čiernym korením a so soľou. Podávame na čerstvom chlebe alebo na sendviči.


Hubová nátierka s cibuľou

400 g húb, 3 veľké cibule, I dl oleja, mleté čierne korenie, soľ. Hrubšie pláty húb uvaríme v slanej vode, ocedíme a zomelieme. Na oleji opražíme posekanú cibuľu a zmiešame ju so zomletými hubami a s mletým čiernym korením.
Podávame na hriankach.


Poznáte nejaký zaujímavý recept ? Pridajte ho nižšie
zobrazené: 9 374 krát

Pridaj komentár

Meno a e-mail sú povinné. Váš e-mail nebude zverejnený.

Drop file here