Čarodejnícke zemiaky, rýchlo a jednoducho aj bez znalosti kúziel. Máte chuť na niečo malé a netradičné ? Skúste si spraviť mňamku, len zo základných surovín, ktoré v kuchyni určite máte. Tento recept sa objavil v televízií, tak prečo si ho neskúsiť aj osobne.
Budeme potrebovať, niekoľko veľkých zemiakov, klobásu, slaninu, cibuľu, tvrdý sýr, olej, kto má chuť si to viac ozdobiť, tak aj grilovacie korenie a kyslú smotanu. Malý foto-recept nájdete nižšie:
Podľa počtu porcií, si vyberieme niekoľko väčších zemiakov, dobre ich umyjeme a necháme v šupke.
↑pre jednotlivé fotografie kliknite na prvý obrázok v článku↑
Potom ich nadkrojíme, pozor, aby sme ich neprerezali úplne.
Zemiaky narežeme na niekoľko dielov…
Zemiaky nakladieme na plech, môžeme použiť aj papier na pečenie.
Pripravíme si: klobásu, slaninu a cibuľu, prípadne iné suroviny ktoré po ruke.
Teraz jednoducho naplníme zemiaky so surovinami, ktoré máme k dispozícií.
A na striedačku, vyplníme medzery…
Každý podľa vlastnej chuti, kto čo má rád…
Všetko pripravíme na plech. (môžete, ale nemusíte pridať grilovacie korenie, prípadne štipku soli)
Natrieme olejom…
Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 170°C asi 30 minút-(závisí od veľkosti zemiakov)
Asi 5 minút pred koncom (vydličkou si skontrolujeme stav), položíme tvrdý syr na vrch. Môže byť aj plátkový, alebo tavený, čo máte po ruke…
Po vybratí z rúry, môžeme servírovať…
Všetko je pekne prepečené a voňavé…
Ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou…
Kto má rád kyslú smotanu, alebo tatársku omáčku, môže si ju priložiť…
Čarodejnícke zemiaky – Dobrú chuť !
Prečo sa volajú Čarodejnícke zemiaky, nik nevie, nuž svojou jednoduchosťou prípravy to spraví každý kuchár v domácnosti. Najlepšie je použiť domáce produkty z vašej záhradky ako aj klobásu a slaninku, ktoré tomu pridajú jedinečnú arómu. Za pol hodinku máte niečo „pod zub“ a nový recept do kuchárskej knižky…
Čarodejnícke zemiaky