Čarodejnícke zemiaky

Čarodejnícke zemiaky, rýchlo a jednoducho aj bez znalosti kúziel. Máte chuť na niečo malé a netradičné ? Skúste si spraviť mňamku, len zo základných surovín, ktoré v kuchyni určite máte. Tento recept sa objavil v televízií, tak prečo si ho neskúsiť aj osobne.

Budeme potrebovať, niekoľko veľkých zemiakov, klobásu, slaninu, cibuľu, tvrdý sýr, olej, kto má chuť si to viac ozdobiť, tak aj grilovacie korenie a kyslú smotanu. Malý foto-recept nájdete nižšie:

Podľa počtu porcií, si vyberieme niekoľko väčších zemiakov, dobre ich umyjeme a necháme v šupke.

Podľa počtu porcií, si vyberieme niekoľko väčších zemiakov, dobre ich umyjeme a necháme v šupke.
↑pre jednotlivé fotografie kliknite na prvý obrázok v článku↑

Potom ich nadkrojíme, pozor, aby sme ich neprerezali úplne.

Potom ich nadkrojíme, pozor, aby sme ich neprerezali úplne.

Zemiaky narežeme na niekoľko dielov...

Zemiaky narežeme na niekoľko dielov…

Zemiaky nakladieme na plech, môžeme použiť aj papier na pečenie.

Zemiaky nakladieme na plech, môžeme použiť aj papier na pečenie.

Pripravíme si: klobásu, slaninu a cibuľu, prípadne iné suroviny ktoré po ruke.

Pripravíme si: klobásu, slaninu a cibuľu, prípadne iné suroviny ktoré po ruke.

Teraz jednoducho naplníme zemiaky so surovinami, ktoré máme k dispozícií.

Teraz jednoducho naplníme zemiaky so surovinami, ktoré máme k dispozícií.

A na striedačku, vyplníme medzery...

A na striedačku, vyplníme medzery…

Každý podľa vlastnej chuti, kto čo má rád...

Každý podľa vlastnej chuti, kto čo má rád…

Všetko pripravíme na plech. (môžete, ale nemusíte pridať grilovacie korenie, prípadne štipku soli)

Všetko pripravíme na plech. (môžete, ale nemusíte pridať grilovacie korenie, prípadne štipku soli)

Natrieme olejom...

Natrieme olejom…

Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 170°C asi 30 minút-(závisí od veľkosti zemiakov)

Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme na 170°C asi 30 minút-(závisí od veľkosti zemiakov)

Asi 5 minút pred koncom (vydličkou si skontrolujeme stav), položíme tvrdý syr na vrch. Môže byť aj plátkový, alebo tavený, čo máte po ruke...

Asi 5 minút pred koncom (vydličkou si skontrolujeme stav), položíme tvrdý syr na vrch. Môže byť aj plátkový, alebo tavený, čo máte po ruke…

Po vybratí z rúry, môžeme servírovať...

Po vybratí z rúry, môžeme servírovať…

Všetko je pekne prepečené a voňavé...

Všetko je pekne prepečené a voňavé…

Ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou...

Ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou…

Kto má rád kyslú smotanu, alebo tatársku omáčku, môže si ju priložiť...

Kto má rád kyslú smotanu, alebo tatársku omáčku, môže si ju priložiť…

Čarodejnícke zemiaky - Dobrú chuť !

Čarodejnícke zemiaky – Dobrú chuť !

Prečo sa volajú Čarodejnícke zemiaky, nik nevie, nuž svojou jednoduchosťou prípravy to spraví každý kuchár v domácnosti. Najlepšie je použiť domáce produkty z vašej záhradky ako aj klobásu a slaninku, ktoré tomu pridajú jedinečnú arómu. Za pol hodinku máte niečo „pod zub“ a nový recept do kuchárskej knižky…

Čarodejnícke zemiaky

Betlehem vo Františkánskom kost...
Bardejovský Jarmok 2016
Krásne voňajúce divé ruže “sver...
Venček uvitý z kolied a vinšov
zobrazené: 3 849 krát

Pridaj komentár

Meno a e-mail sú povinné. Váš e-mail nebude zverejnený.

Drop file here