Zo záhrady sme odchádzali celkom spokojní, kde je už vidieť prvé ovocie a zeleninu, ktorá už pomaly začína dozrievať aj v našich vyššie položených oblastiach. Chýba však dážď, ktorý by popolieval vyschnutú a popraskanú pôdu. Tí, ktorí majú možnosť zavlažovať budúcu úrodu svojpomocne sa môžu tešiť aj na lepšie výsledky…
Marhule, jablká, slivky, ringloty, ríbezle, zelenina… aj cez to sucho vyzerajú celkom dobre a môžeme očakávať dobré výsledky tohtoročnej pestovateľskej a záhradkárskej sezóny…

Misa malín z Vašej záhrady je najlepší a najzdravší spôsob ďalšej úpravy, keďže sami dobre viete z čoho bude budúci produkt vyrobený…

Doma vypestovaný cesnak,… Pridávať do každého varenia alebo konzumovať aj za surova, napríklad s klobásou 😛 Jeho blahodárne účinky asi netreba vysvetľovať.

Lesné jahôdky paria jednoznačne medzi chuťovku číslo jeden, ani ich pestovanie doma im nedodá tú správnu vôňu,ale to som trocha odbočil od záhrady…

Žeby aj Med-Jedi mali zákusok po večeri, no ktovie koľko ich musia zjesť, aby šli spať s plným bruškom 😀

Nemajte strach, nejedná sa o jahody z Černobyľu, tieto pochádzajú zo šľachtených odrôd a aj keď niekedy vyzerajú ako motýľ, chutia naozaj skvelo !

Koľko marhúľ sa môže nachádzať na konároch stromu ? Aj dosť veľa, niekedy ich je potrebné podoprieť, aby nedošlo k prelomeniu konára.

Cukety alebo dyne, sa konzumujú a to vo všetkých veľkostiach, najlepšie sú však mladé, vhodné hlavne na šaláty alebo za surova…

Baranie rožky patria medzi obľúbencov pikantných jedál, svojou chuťou sú vynikájúce a často sa k nim pridáva aj feferónka, aby jemne zdvihla ich pikantné vyššie tóny, odporúčam !
Toľko momentálne zo zeleniny a ovocia, ďalšie fotečky ako aj ďalšie diania priamo zo záhrady, uverejníme, keď príde ich čas 😉