Rýdzik surovičkový -Dojná kravička

Rýdzik surovičkový -ľudovo nazývaný aj kravička je vlastne rýdzik, ktorý sa od toho oranžového líši sfarbením, ale hlavne mliekom, ktoré vypúšťa po narezaní. A toho mlieka je dosť !

Dá sa jesť aj za surova, tak ako ho jedli ju naši prarodičia pri pasení kráv po lúkach, ako “mňamku“.

Od tej doby sa veľa nezmenilo a jedia ju aj ich vnuci a vnučky 😀 Jej chuť by sa dala prirovnať k jej vzhľadu. Pre niekoho bašta, iný ju zase nemusí.

Opäť je opatrnosť na mieste,-pokiaľ si nie ste na 100 % istý, akú hubu dáte do úst, tak to potom neskúšajte! Pri (dojnej) kravičke je však zámena minimálna.

Už len musíme zistiť, či je to mlieko polo alebo plnotučné, prípadne či sa z neho dá vyrobiť tvaroh 😀

Rýdzik surovičkový -Dojná kravička

Rýdzik surovičkový -Dojná kravička
↑pre jednotlivé fotografie kliknite na prvý obrázok v článku↑

Rýdzik surovičkový -Dojná kravička

Rýdzik surovičkový -Dojná kravička
5 (100%) 3 votes
V januári na snehu...
Stavanie mája Sabinov
Odraz v jazere
Záružlie a šišaté hlavy
zobrazené: 389 krát

Pridaj komentár

Meno a e-mail sú povinné. Váš e-mail nebude zverejnený.

► obrázok vlož url: