Hríby v košíku aj vedľa neho, alebo čo ich čaká a neminie. Mnoho hubárov dá za pravdu, že po zbere hríbov a húb ako takých, nasleduje ta menej zábavná časť práce a to čistenie. Podľa nazberaného množstva to môže trvať aj niekoľko hodín.
A aby to nevyzeralo tak dramaticky, pozrime sa na to z tej lepšej strany.
Za každým očisteným hríbom sa skrýva aj jeho príbeh, kde rástol, kto ho našiel… Takže pri čistení si môžete dať repete a znova zaspomínať. Po dôkladnom očistení húb, si môžete vybrať ako s nimi naložíte. Časť môže ísť na sušenie, časť do omelety alebo ako príloha k mäsitým jedlám.
Hríby sa dajú taktiež aj zavárať, kde si udržia svoj tvar a vôňu. Pre tento spôsob sa vyberajú hlavne malé hríbiky.
No a keď máte dobrého suseda, môžete ho potešiť aj takýmto košíkom