Zo záhrady sme odchádzali celkom spokojní, kde je už vidieť prvé ovocie a zeleninu, ktorá už pomaly začína dozrievať aj v našich vyššie položených oblastiach. Chýba však dážď, ktorý by popolieval vyschnutú a popraskanú pôdu. Tí, ktorí majú možnosť zavlažovať budúcu úrodu svojpomocne sa môžu tešiť aj na lepšie výsledky…
Marhule, jablká, slivky, ringloty, ríbezle, zelenina… aj cez to sucho vyzerajú celkom dobre a môžeme očakávať dobré výsledky tohtoročnej pestovateľskej a záhradkárskej sezóny…
Zo záhrady
↑pre jednotlivé fotografie kliknite na prvý obrázok v článku↑
Ukorkám je prakticky jedno po čom sa budú ťahať, hlavne nech je po čom 😆
Marhule vyzerajú byť sladké, tak aj chutia
Biele ríbezle patria tiež do záhrady a vyznačujú sa jemnejšou chuťou, ako sú červené alebo čierne.
Červené ríbezle, onedlho skončia ako džem
Misa malín z Vašej záhrady je najlepší a najzdravší spôsob ďalšej úpravy, keďže sami dobre viete z čoho bude budúci produkt vyrobený…
A samozrejme višne, ktoré na hornom konci obce dozrievajú ako posledné…
Červené egreše majú tiež svoju špecifickú chuť…
A kvalitný slivkový lekvár na Slovenský stôl
Doma vypestovaný cesnak,… Pridávať do každého varenia alebo konzumovať aj za surova, napríklad s klobásou 😛 Jeho blahodárne účinky asi netreba vysvetľovať.
To vyzerá na celkom kvalitnú úrodu slivák, ešte že bude čo natrieť na chlieb 😎
Lesné jahôdky paria jednoznačne medzi chuťovku číslo jeden, ani ich pestovanie doma im nedodá tú správnu vôňu,ale to som trocha odbočil od záhrady…
Žeby aj Med-Jedi mali zákusok po večeri, no ktovie koľko ich musia zjesť, aby šli spať s plným bruškom 😀
Nemajte strach, nejedná sa o jahody z Černobyľu, tieto pochádzajú zo šľachtených odrôd a aj keď niekedy vyzerajú ako motýľ, chutia naozaj skvelo !
Na halušky aleebo nalešníky ? Zemiaky z novej sezóny určite na masle s cibuľkou…
Kto si dá ?
A takto vyzerajú tohtoročné zemiaky, svojou veľkosťou ideálne na akékoľvek upotrebenie.
Tak túto si ozaj odtrhnúť zo stromu a nedať nikomu 😕
Koľko marhúľ sa môže nachádzať na konároch stromu ? Aj dosť veľa, niekedy ich je potrebné podoprieť, aby nedošlo k prelomeniu konára.
Hruška zelená, ktorá ešte nespadla…
Cukety alebo dyne, sa konzumujú a to vo všetkých veľkostiach, najlepšie sú však mladé, vhodné hlavne na šaláty alebo za surova…
Košík s uhorkami, nemusí slúžiž vysostne iba na hríby 😆
Takéto „lešenie“ na uhorky sa dá kúpiť za pár eur, ale využitie je ozaj efektívne.
Double Decker Uhorka- Alebo dva sú viac ako jeden !
Uhorky sa po umytí najprv musia vysušiť, potom skončia naložené v náleve.
Takéto tekvice sú výbornou pochúťkou ako tekvicový prívarok, volské oko a zemiaky !
Pekný pohľad pre hospodára a výsledky jeho farmárčenia !
Mrkva rastie pod zemou a je ako lotéria, nikdy neviete čo vytiahnete 😆
Tieto paradajky alebo často nazývané aj rajčiaky sa po slnečnom kúpeli, zmenia na červené.
Baranie rožky patria medzi obľúbencov pikantných jedál, svojou chuťou sú vynikájúce a často sa k nim pridáva aj feferónka, aby jemne zdvihla ich pikantné vyššie tóny, odporúčam !
Červené jáblčko v oblôčku mám… ale najprv musí dozrieť 😛
Toľko momentálne zo zeleniny a ovocia, ďalšie fotečky ako aj ďalšie diania priamo zo záhrady, uverejníme, keď príde ich čas 😉
Zo záhrady